Varför bygga hemsidor i WordPress?

Det finns flera olika CMS-verktyg därute nu. CMS står för content management system och är alltså ett system för att hantera innehåll, t.ex på hemsidor. Tanken är att personer utan programmeringskunskaper ska kunna uppdatera sidan med innehåll. Det krävs inte särskilt lång tid för att lära sig de grundläggande funktionerna, självklart beroende lite på hur lätt man har för att lära sig.

Wordpress är världens populäraste CMS-verktyg och en av anledningarna till att det är det, är att det är väldigt lättförstått. Dessutom är WordPress så kallat Open Source och har ett väldigt brett community. Med ett brett community kan man lätt få svar på frågor man har och problem/buggar som alltid följer utveckling rätas ut snabbt av communityn.

När man bygger i WordPress så går det ofta snabbare då mycket av grundarbetet är klart. Själva CMS-verktyget är i grunden färdigbyggt, sen bygger man på med olika bitar för att passa olika kunders önskemål.

CMS-verktyget är ju, så att säga, bara baksidan av sidan. Inga besökare ser någonsin din “backend” som det kallas för. Framsidan kan man designa helt efter önskemål eller använda sig av mallar som man gör ändringar till. Det är bara en prisfråga hur mycket man vill skräddarsy då det alltid handlar om hur mycket tid som krävs för att bygga klart en sida. Det är precis som mycket annat här i livet. Det kostar inte så mycket att få en snickare att snickra en lite friggebo, men att bygga ett palats tar betydligt mer tid och kostar därför mycket mer.

För oss är WordPress ett perfekt verktyg när vi bygger hemsidor för både små och stora företag. Men det är som sagt inte bara vi som gillar WordPress. CMS-vertyget används idag över hela världen av stora tidningar, världskända stora företag och hundra tusentals vanliga företag.

Vill ni kan läsa mer om WP kan ni göra det här på WordPress egna hemsida.

Hör av er till oss om ni några frågor om nätet, om ni behöver hjälp med en ny hemsida till ert företag eller marknadsföring och andra applikationer så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa er!