Från domännamn till färdig hemsida

Vi hjälper företag och privatpersoner med hela processen vid köp av en ny hemsida. Med detta menar vi köp av domännamn, aktivering av webbhotell med e-postkonton och slutligen skapandet av en helt ny hemsida.

Vad är domännamn?

Domännamn är texten som man skriver in i sin webbläsare för att komma till en hemsida. Det är vanligt att välja ett företagsnamn, ens tjänst eller en bra förkortning som sin domän. Vi har tex valt www.billighemsida.se för att det är lätt att komma ihåg samt för att det återspeglar vår verksamhet.

Olika ändelser på domäner

Ändelserna på domänerna tex .se .de eller .co.uk är landskoder och står för vilket land de ska främst användas i. Svenska domäner har vanligast .se .nu samt .com. Om ni är intresserade av domäner och skulle vilja veta lite kuriosa fakta så kan vi berätta att .nu domäner (som är populära i Sverige) är egentligen landsdomäner för ön Niue som ligger i Stilla havet.

Vilken domän ska vi välja?

Det finns några faktorer som ni bör tänka på vid val av domän. Vi har gjort en liten checklista nedan som ni gärna kan kika igenom. Skulle ni ha några frågor så är ni välkomna att höra av er till oss på tel 08 501 64 551så lovar vi att hjälpa er med val av domän.

Först och främst, kontrollera att domännamnet är ledigt. Det går bra att ringa oss eller så kan ni kontrollera det med några av de svenska webbhostingföretagen. De brukar ha en ruta på sin hemsida där man kan kontrollera och se om domänen är ledigt eller upptaget.

Håll det kort och enkelt. Har ni ett jättelångt företagsnamn så kan det vara jobbigt när era besökare ska skriva in adressen i adressfältet.

Driver ni ett företag som är verksamt utanför Sverige kan det vara bäst med en .com domän. I Sverige funkar .se och .nu bäst.

Väljer ni en domän med å ä ö så får ni ha i åtanke att det inte alltid går att skaffa ett e-postkonto med domänen.

Lite kort om våra hemsidor

Vi skapar snygga och moderna hemsidor som folk gillar. Alla våra sajter är mobilanpassade, dvs anpassade för mobila enheter. Internetanvändningen går mer och mer mot mobila enheter och därför gäller det att era besökare får den absolut bästa användarupplevelsen.

Vi bygger inga dyra och komplicerade lösningar i onödan. Vi tittar främst på era behov och bygger utifrån dem. Våra hemsidor går sedan alltid att utveckla och göra mer avancerade utan att behöva göras om från grunden. Detta kan vara bra att ha åtanke när man beställer en hemsida. På så sätt kan man även hålla kostaderna nere.

Vi finns alltid tillgängliga för våra kunder. Vare sig det handlar om en enkel fråga, ny funktion till sidan, support eller bara någon att bolla idéer med så kommer vi att finnas här för er före, under och efter vi är klara med er hemsida.

Hur kommer jag i kontakt med er?

Det lättaste är att ringa oss på telnr. 08 501 64 551. Önskar ni hellre att vi kontaktar er kan ni använda vårt kontaktformulär för att komma i kontakt med oss. Det går självklart även bra att komma förbi vårt kontor. Ni hittar våra kontaktuppgifter på vår kontaktsida.

Vi ser fram emot ett trevligt samarbete!