wordpress bank

Bank gör som Billig Hemsida och använder WordPress

Vi på Billig hemsida har länge använt om oss av publiceringsverktyget WordPress (WP) för att skapa hemsidor till olika företag och privatpersoner. Då och då får vi frågan om det är säkert att bygga sidor i WP. Självklart säger vi då. Nu är det är ganska kul att se att även större företag börjar bygga med WP. I dagarna skrev Internetworld en artikel om Resurs Bank som låtit bygga om sina gamla sidor. När de skulle välja ett nytt publiceringsverktyg så tittade man på alla möjliga innan man fastnade för just WordPress.

När Olof Engvall, kommunikationschef åt Resurs Bank, fick frågan om varför de valde WordPress svarade han följande:

– I det första stora lanseringssteget var vi ambitiösa och tittade på flera olika CMS-lösningar med open source, men vi bestämde oss ganska fort för WordPress. Det kändes som ett naturligt val. Hela poängen med verktyget är att det är enkelt, tillgängligt och anpassningsbart. Vi gillar öppen källkod och vi ville gärna vara först med det som bank.

På frågan om de skulle rekommendera andra banker att också jobba med WordPress svarade han, absolut! Vi på billighemsida.se är säkra att fler och fler kommer bygga sina hemsidor med WP.