5 saker du inte ska ha på din sajt

5 snabba tips om vad du inte ska ha på din webbsida:

* Kräv inte en registrering på din hemsida om det inte är nödvändigt. När man surfar på Internet vill man få information, inte tvärtom. Tvinga inte läsaren att registrera, lämna e-postadress och andra uppgifter om det inte är absolut nödvändigt.

* Se till så att användaren kan söka på hela hemsidan. Det gör det enklare för personen att hitta den informationen som behövs. Det finns en stor risk annars att man lämnar hemsidan ifall informationen är “gömd”.

* Undvik långa sidor, ifall du har en sida med väldigt lång text finns det en stor risk att läsaren kommer skippa hela. Därför måste du se till att hålla texten kort och ha bra navigeringsstruktur.

* Undvik intron, tvinga inte besökaren att titta eller läsa, innan han får tillgång till det riktiga innehållet. Detta är väldigt irriterande och personen kommer stanna bara om det du har att erbjuda är verkligen unikt.

* Blanda inte in reklam i ditt innehåll som AdSense-enheter. Det kan öka din klickfrekvens på kort sikt men på lång sikt är det negativt. En irriterad läsare är en förlorad läsare.