Robotmänniskor är det en skrämmande idé, fiktiva berättelser eller fantastisk verklighet?

Robotar som beter sig som människor kan väll möjligtvis inte stämma, eller?

Idag så har många stora Tech företag öppnat ett team eller bara anställt en människa för att pådriva arbetet om AI(Artificial Intelligence), AI är helt enkelt intelligenta maskiner som kan “tänka” och inte är lika beroende av människor som andra.
IBMs intresse i detta går vid namnet Watson. Watson är förmodligen den smartaste och mest kraftfulla dator som någonsin har byggts. IBMs vd hänvisar oss till att inte vara rädda för denna maskin som b.la har vunnit tv-programmet Jeopardy för ett par år sedan, den har en sagolik förståelse för att plocka upp ord, vilket inte är särskilt enkelt för en maskin att göra till 100%. Det är däremot inte den enda bedrift Watson har lyckats med, den har varit delaktig i läkarnas kamp mot cancer samt så kan Watson diskutera och debattera.
Även så har Google tillsammans med Nasa ett projekt där dem kämpar för att skapa ett liknande system där en maskin kan agera mänskligt på vissa nivåer.

Men det senaste tillskottet inom AI är däremot Facebook, och ledaren för detta projekt inom Facebook är en känd professor vid namn Yann LeChun.
Kapprustningen för att starta en intelligent maskin är i fullfas, och det ska bli intressant att följa utvecklingen